Спа масаж с вулканични камъни

Спа масаж чрез вулканични камъни

Една от най-известните и желани спа процедури, която е почти задължително да изпробвате е масажът с вулканични камъни. Това е може би един от най-известните релаксиращи масажи, който е много благотворен при мускулни схващания, ставни болки, главоболие и преумора. Също така, масажът с вулканични камъни е доста полезен при силен стрес и гарантирано, след него ще се чувствате като съвсем нов човек – отпочинати и изпълнени с енергия.

При този тип масаж се използват шлифовани магмени скали в комбинация с благоуханни масла, които помагат на кожата да омекне и правят масажа осен много отпускащ, също така и изпълват атмосферата с невероятно приятни и отпускащи миризми, което предразполага организма към пълна релаксация.

Цялата процедура започва като специалист извърши мануален масаж, така че тялото да се отпусне добре и същевременно да се настрои. След това се нагряват въпросните вулканични камъни и се поставят на специални точки по тялото ви, където прецени вашия кинезитерапевт или професионален масажист. Камъните от магма притежават свойството да задържат дълго време топлината в себе си, като в същото време топло-обмена е равномерен и плавен. Именно поради тази причина, хора които са си правили масаж с вулканични камъни, твърдят, че усещат много приятни топли вълни по цялото си тяло, които ги карат да се отпуснат и да се изпълват с енергия.

Естествено този масаж с вулканични камъни в различните SPA студия се прави по различен начин, но основата на масажа е една и съща.

Определено това е една от най-добрите и желани SPA процедури и с две ръце ви я препоръчваме, ако сте решили да се отдадете на почивка през уикенд-а в някой от чудесните SPA центрове в България.

През остатъка от вашия спа уикенд може спокойно да се занимавате с активни дейности, лек спорт, масажи, плуване и разходки на открито, но SPA масажа с вулканични камъни е нещо, което не трябва да пропускате заради удоволствието и заради неговото релаксиращо свойство.

Свързани статии

Leave a Comment