Особености на СПА туризма

Избор на Spa хотели в България

СПА процедурите са познати на човечеството още от древни времена. Ако преди са се прилагали само и единствено с лечебна цел, днес, освен нея, всички съвременни spa хотели ги предлагат, за да осигурят на своите гости пълноценен отдих и възстановяване. На този етап, това е начин човек да се поглези и да се отдаде на заслужена почивка, грижейки се за своето тяло и съзнание.

Хората се водят по утвърдените тенденции в СПА туризма – процедури с доказан и видим резултат, имена на селища, предлагащи услугата, фирми с опит в този бранш. Онези, които вече имат опит с този тип рекреация не се подлъгват по фалшиви реклами и не рискуват, защото знаят, че става дума за собственото им благополучие. Ето защо, когато дойде време за почивка, те търсят само и единствено оферти за най-добрите спа хотели. Естествено откриването на подобни места вече е лесно, благодарение на големия брой сайтове с оферти за релаксиращи ваканции, където може да откриете своята незабравима Спа почивка в България. От вас се иска да си стегнете малко батаж в любимия куфар, да заредите гориво в колата и да тръгнете на път.

Голяма част от хората, които се възползват от този тип услуги са работохолици, които са спечелили парите си с много труд. Ето защо, те искат качество и внимателно подбират местата, които посещават. Съвременния потребител днес има високи изисквания и собствениците на СПА хотели в България добре осъзнават това. По тази причина, всеки от тях се старае да осигури на своите гости професионално обслужване, качествени грижи, най-модерна техника за провеждането на процедурите, както и различни бонуси. Например, някои хотели имат политика, която включва програми за лоялни клиенти, в които посетителите имат възможност да спечелят награди или отстъпки по време на своя престой.

Разглеждайки оферти за най-добрите СПА хотели ще попаднете на такива, които са осъзнали, че трябва да се справят с друга претенция на своите клиенти, а именно натовареното ежедневие и пълния график.
– Много собственици предлагат бързи, но също толкова качествени процедури с продължителност не повече от 20 минути.
– Често, няколко професионалисти обслужват един клиент, за да му доставят чувство на пълна удовлетвореност.
– Много чуждестранни хотели работят от рано сутрин до късно вечер, за да обхванат най-ранобудните, както и тези, които има ангажименти до късно. Ранните, както и късните часове са също много посещавани, тъй като са изключително удобни за хората с натоварен график.
– Всеки настоящ и бъдещ гост може да се наслади и да разгледа спа менюто онлайн на съответния хотел, от което може да избере процедурата, от която има нужда в момента.

Макар, че СПА процедурите се свързват главно с претенциите на женското съсловие, трябва да кажем, че те станаха изключително популярни и при мъжете. Сред господата все повече се налага тенденцията за красив външен вид, постигнат чрез този тип терапии. Сред любимите занимания на силния пол са съчетанието фитнес и спа, парна баня, сауна и разбира се професионалния масаж. Фактът, че съвременните мъже започват да разбират все повече от СПА не оспорва тяхното мъжество, а е знак за себеуважението, което те имат към себе си.

В последните години все повече собствениците на българските SPA хотели предприемат политика на опазване на околната среда. Имайки предвид елементите, необходими за провеждане на процедурите е хубаво, че са открити алтернативни източници на светлина, топлина и т.н., чрез които работата на спа центровете не спира, благодарение на естествените природни елементи, като геотермалната и соларната енергия, например.

Ако тази статия ви е мотивирала за един незабравим Spa уикенд с любимия човек, стагайте куфарите и бъдете готови да тръгнете при първа възможност.

А в България не е трудно да откриете място за спа почивка и то на отлични цени и качество: Велинград, Хисаря, село Баня, Старосел, Банско, Старозагорски бани, к.к. Албена, Хасково, Правец, Белчин бани, Сандански, балнео комплекс Поморие,  Св. св. Константин и Елена, Сапарева баня и много други места

Свързани статии

Leave a Comment