Панорамен полет с балон – ето как се заражда мечтата на човека да лети

Панорамен полет с балон

Приключението, което ще ви остави без дъх и ще ви разкрие необятна красота, може да се превърне в неповторим подарък за всеки любител на адреналина

Ако искате да отбележите по знаменателен начин събуждането на пролетта и началото на сезоните, отредени за приключения сред природата, с ваучер за панорамен полет с балон от Макароон ще спечелите сърцето на всеки любител на адреналина. Постепенното издигане нагоре към небесата е съпроводено с необятни пейзажи, които могат да ви оставят без дъх и със сигурност ще запишат един незабравим спомен в личната ви житейска история.

В далечното минало хората само са си представяли, че летят като птици, но в крайна сметка мечтата им се сбъдва.

Гръцкият математик Архимед дефинира формулата за плаваемост на телата във физиката и открива принципа при летенето с балони, но първите документирани полети с хора на борда са осъществени две хиляди години по-късно, през 1783 г. Двама французи, собственици на хартиена фабрика, първоначално наблюдавали как хартиени торби, поставени над огън, се разширяват и това води до издигането им. След което създали балон от хартия и лен, с отвори в долната му част. Експериментът им бил успешен и те построяват по-голям балон в Париж.

Първите пътници в кошница, окачена към балон с горещ въздух, са овца, петел и патица. Полетът продължил осем минути, а балонът летял около 3 километра, преди да се върне обратно безопасно на земята.

С времето балоните с топъл въздух били изместени от тези на водород или хелий.

Съвременните топловъздушни балони са съставени от купол, горелка, кош и бутилки с гориво.

Няма по-вълнуващ и интересен начин да предизвикате великолепни емоции за близките си, особено ако те обичат да надскачат възможностите си и да се наслаждават на свободата, без ограничения.

Настъпва и най-подходящият период за въздушна разходка с балон – от края на април до началото на септември. Авантюристите не биха се поколебали да се отправят на момента към това пътешествие, което могат и да запаметят на лента, за да изживяват отново и отново споделената емоция.

Ако чувствате, че ви е време да смените гледната точка, изкачете се нагоре към върховете, вижте света от високо, точно както го правят птиците, и както са бленували древните хора. Днес това е напълно по силите ни, да се насладим на небесните висоти и онова, което се простира отвъд хоризонта, да открием тайните кътчета, които иначе бихме пропуснали докато стъпваме здраво на земята в забързаното ежедневие.  

Свързани статии