Предимствата на PVC и алуминиева дограма

Предимствата на PVC дограма

Ако искате да смените вашите прозорци и врати, трябва да помислите за монтиране на PVC дограма, или пък на алуминиева . PVC е изработен от висококачествена пластмаса и е подходящ за широк спектър от приложения. Настоящата статия ще обясни предимствата на PVC, както и на алуминия. След като научите предимствата и недостатъците на всеки материал, ще имате представа как да изберете правилния за вашия дом.

PVC дограма

Названието PVC идва от Polyvinyl chloride и представлява синтетичен полимер на пластмасата. Използва се в изработката на много различни предмети, които човекът използва, най-често за различни опаковки, както и за дограма, поради здравината и издръжливостта.

Материалът е предпочитан за прозорци и врати, тъй като е устойчив на редица фактори, включително и висока температура и атмосферни влияния.

PVC прозорците и вратите са известни със своите превъзходни изолационни качества, които намаляват консумацията на енергия. Те също така поддържат температурата в помещението, като по този начин намаляват сметките за електричество.

Едно от най-големите предимства на PVC дограмата е тяхната издръжливост. За разлика от дървото, което може да започне да показва признаци на износване след няколко години, пвц дограма може да устои на плесен и гнилостни процеси, на разяждащи дървото насекоми, цикли на замръзване-размразяване и висока влажност. За разлика от дървото тук няма да ви се налага никаква поддръжка, лакиране, боядисване и т.н. Певеце дограмата е популярна и харесвана, заради своята простота на употреба, издръжливост във времето и минимално стареене. Тя идеално се комбинира с всички нови строителни концепции и материали.

Най-известните марки производители на пвц профили на бъргарския пазар са Rehau, Weiss Profil, Gealan, Veka, Трокал, Профи Линк, Кьомерлинг и Саламандер. Може съвсем обективно да отбележим, ча най-предпочитана е марката Rehau, заради отличното съотношение между цена и качество.

Алуминий

Изборът на правилните прозорци и врати за вашия дом или офис е важна част от строителния процес. Докато повечето алуминиеви прозорци са горе-долу сходни, типовете и дизайните на вратите се различават значително. Някои видове са шарнирни, докато други са плъзгащи се, сгъваеми или повдигащи се. Въпреки различията си, всички алуминиеви прозорци и врати са ръчно изработени. Въпреки това, те имат някои общи качества, като естетика, функционалност и поддръжка.

Най-забележителното предимство на алуминиевите прозорци и врати е, че са невероятно издръжливи. В допълнение към страхотния външен вид, алуминият предлага и превъзходна енергийна ефективност, което означава по-малко разходи за енергия. Дограмата от алуминий има по-висок коефицеинт на топлопроводимост в сравнение с певеце дограмата, което я нарежда на второ място по енергийна ефективност. Когато търсите и избирате най-доброто решение за отлична топлоизолация, ви препоръчваме да се спрете на дограма с Uw < 1.36 W/m2K. Разбира се добрата шумо и топлоизолация зависи и от правилно подбраните стъклопакети за вашата дограма, но тоза тема ще я разгледаме в друга публикация.

Като допълнително предимство, алуминиевите прозорци и врати са относително лесни за почистване. Просто ги избършете с влажна кърпа, потопена в почистващ препарат и готово! Те могат да осигурят зашеметяващо първо впечатление за години напред!

Въпреки ниската си поддръжка, алуминиевите врати и прозорци са леки и невероятно издръжливи. Те могат да бъдат проектирани да отговарят на всеки стил или размер, а материалът има присъща здравина. Тази гъвкавост прави алуминия идеален избор за различни домашни и бизнес нужди. Освен това те са отличен вариант за хора с ограничен бюджет. В сравнение с дървен материал или други дървени материали, алуминият е по-евтин от други материали.

Тези качества правят алуминиевите прозорци и врати отличен избор за всеки дом или офис.

Свързани статии