Почивка в Албена през есента

Избор на хотел в Приморско

Обикновено в края на лятото сякаш повечето от нас не искат да се разделят с топлото време, летните дрехи и приятните мигове на плажа. Свикнали сме да свързваме есента с тъга по отминаващите летни дни и нощи и безгрижието на ваканцията, но можем да променим това с една почивка в Албена.

Точно във времето, в което лятото постепенно отстъпва място на есента, можете да откраднете малко време за още малко хубави спомени и щастливи плажни мигове.

Блясъкът на синьото море и топлината на златистия пясък са си същите и ви очакват и през септември. Ако до сега никога не сте си позволявали почивка в късното лято, време е да изпитате това удоволствие.

Действително една ваканция по това време на годината може да ви се отрази чудесно. Не пропускайте възможността да си починете край морето и си организирайте екскурзия до Албена.

Дестинацията е подходяща не само за вас, но и за вашите деца, защото тук плажът е полегат и брега е плитък. По плажната ивица има много възможности за забавления, които работят поне до края на септември, така че няма да се чувствате извън сезона и няма да се лишите от нито от вкусна храна, нито от студени напитки.

Морското дъно на плажът на Албена е песъчливо и чисто. Тук можете да практикувате водни спортове като каране на сърф, плуване, гмуркане, а така също и риболов.
Чудесни възможности имате и за плажен волейбол и футбол, така че със сигурност ще се завърнете от тази почивка не само със златист загар, но и в чудесна физическа форма.

Именно есента е страхотен сезон за здравословен начин на живот и спорт, който не натоварва сърцето. През лятото не е препоръчително да се натоварвате и потите прекалено, защото можете да обезводните организма си и да си причините доста неприятности. Ако искате да подобрите начина си на живот и да започнете диета и спорт, именно по време на почивката можете да го сторите. Мотивирайте се да тичате по плажа, да плувате по-често, да спортувате на открито. Хранете се с даровете на есента – това е сезонът който ни поднася изобилие от плодове и зеленчуци и е истинско удоволствие да се наслаждавате на морската гледка, докато си похапвате свежи плодове като грозде, диня или смокини.

Прегледайте многото страхотни оферти за септември и изберете вашата, защото това е още един шанс да задържите положителните емоции и лятното настроение. Помислете за времето, когато цялото ви същество ще иска и ще копнее за море, слънце и летни емоции. За съжаление, морето е само спомен през зимата и това, което трябва да направим е да му се радваме максимално много през топлите месеци, винаги когато имаме тази възможност. Нашето семейство направи своя избор за лятна почивка в Албена чрез сайта на комплекса и техния голям каталог с оферти тук: https://albena.bg/bg

Ползите от късното лято и ранната есен на морския бряг се изразяват в това, че морската вода е оптимално топла и плуването в нея е изключително лечебно за човека. Тялото ни получава необходимите елементи и минерали, които остават в кожата и оказват положително действие при възпаления, разширени вени, екземи. Вдишването рано сутрин на въздуха, наситен с йодни пари също е препоръчително за хора, страдащи от астма и затруднения с дишането.
Слънчевите лъчи доставят витамин Д на организма ни, което ни предпазва от депресия.
Плуването и активните движения край морето предпазват тялото ни от затлъстяване и снабдяват целия организъм с кислород, защото подобряват кръвообращението. Упражненията за отслабване и тези за борба с целулита са много по-ефективни, когато се изпълняват в морската вода.

Свързани статии

Leave a Comment