6 причини да изберем ПВЦ дограма

ПВЦ дограма

По всяка вероятност не е случайно, че четете тази статия, защото ви предстои смяна на старите прозорци, с нова и по-качествена дограма. Всеки един потребител търси качествен продукт на достъпна цена, за да доведе в дома си необходимия комфорт. Има ред причини да изберете именно PVC дограма за вашите нужди и ние ще ги споменем в нашата специална публикация.

Тук не твърдим, че пластмасовите прозорци, са най-добрия вариант за вас, а просто илюстрираме техните качества, защото те са от съществена важност за множеството домакинства, собственици на офиси и така нататък. Прочетете нашите аргументи за избор на дограма от поливинилхлорид, за да придобиете поне обща представа за какво става въпрос.

Предимства на PVC дограмата

предимства на pvc дограма

1 – PVC дограмата издържа дълго време
Пластмасовото покритие от специални материал поливинилхлорид, е устойчив на влошени климатични условия и издържа дълго време, без да промени визията си. Това е причината много хора да го предпочитат за обектите си. И, ако мислите, че това е просто рекламен трик, то просто попитайте ваши приятели, които имат такъв тип прозорци и те ще ви разкажат от колко време имат дограмата, и ще ви покажат нейният външен вид, за да дадат доказателство.

2 – ПВЦ профилите са по-евтини и достъпни
Алуминиевата и дървената дограма, са твърде скъпи и крият някои сложности при експлоатацията и поддръжката. Не така стои въпросът с пластмасовите прозорци, защото те са една добра инвестиция, която ще избиете с времето. Те осигуряват нужната ви енергийна ефективност, с чиято помощ пестите значителни разходи за електрическа и топлинна енергия.

3 – Много лесно почистване и поддръжка
Другите видове дограма изискват специални препарати и пособия за почистване и поддръжка. ПВЦ дограмата обаче, не ви ангажира с някакви специални грижи. Препарати за чистене на рамките може да откриете във всеки един магазин за домашни потреби, а що се касае до поддръжката, то тя се свързва с периодично смазване на обкова и съответните уплътнения.

4 – Добра изолация на топлината и шума
В не една или две статии, които се намират в интернет пространството, се споменават топлоизолационните качества на ПВЦ дограмата. Това не са празни думи, а факти които трябва да имате предвид. Същото важи и за отличната шумоизолация на пластмасовите рамки и добавените към тях стъкла. Това са фактори от голяма значимост, които трябва да споменем.

5 –Елементарен за извършване монтаж
Дограмата от поливинилхлорид, се монтира лесно в сравнение с други видове прозорци. Много хора сами извършват монтажа, макар че това не е препоръчително. Ако поставянето на профилите и стъклата се извършва от професионална фирма, това няма да ви отнеме дълго време. За кратък срок ще се сдобиете с нова фасада на обекта ви, която ще ви допадне.

6 – Възвращаемост на инвестицията
За няколко години ще усетите благоприятния ефект от поставянето на ПВЦ дограма. Добрите новини са свързани с намалените енергийни и топлинни загуби. Едно от най-големите качества на пластмасовите прозорци е, че гарантират по-добра енергийна ефективност за вашите имоти.

Свързани статии