Apple LED Cinema Display втора употреба

LED Cinema Display втора ръка в България

За най-верните привърженици на Apple има доста добри новини. От средата на миналата 2016 година в България вече пмогат да се намерят във фирмите за техника втора употреба два от мониторите на компанията. Вниманието на потребители бе спряно от 30-инчов екран, чиито дизайн обаче твърде много наподобяваше този от 2004-а. Екранът бе по-скоро предназначен за хора, които предимно работят на своя монитор и не държат много на забавлението.

Защо да изберем монитор втора ръка от Apple?

По-малкия 24-инчов LED Cinema Display, който по думи на производителите беше предназначен за всички останали, се хареса много повече и именно поради тази причина той беше и обновен веднага след това, а цената на която може да се закупи в момента е повече от идеална. Въпросния монитор разгледахме и тествахме благодарение на фирма Интерсервиз-20 познати като „бутик за компютърна техника втора употреба“

Cinema Display е създаден на същата база като предишните модели, но в сравнение с тях този модел е по-малък по размер на изобразяването в пиксели, както и по-лек. Освен това цената му е много по-достъпна сега през 2017 г.

Технически характеристики

LED Cinema Display използва матрица LM270WQ1 от LG Electronics, която е създадена на базата на технологията H-IPS. Отношението на контрастността е 1000:1. Мониторът разполага с три USB порта, уеб камера с разделителна способност VGA и сензор за осветление. Достъпен е също така и микрофон и акустична система. Звуковият сигнал постъпва през интерфейса DisplayPort.

Комплект

Мониторът се продава в голяма кутия, а за по-лесният й пренос в горната част има удобна дръжка. В нея освен дисплеят има още кабел за зареждане и ръководство за използване. Повечето монитори втора ръка, на които попаднахме бяха изключително запазени. Предполагам, че са ползвани малко. Всички употребявани монитори може да видите тук

Конструкция

Корпусът на модела е направен от метал, а качеството на всички детайли и на използваните материали е отлично. Дори кабелите се отличават от тези, които се предлагат с останалите монитори на пазара. Цялата предна част на панела е стъклена и се крепи на магнити. Над екрана има уеб камера iSight, а при нейната работа свети индикатор в зелен цвят. Моделът има и сензор за осветление.

Както и предишните модели, новият Cinema Display се закрепя на стабилна метална скоба, която позволява променянето на ъгъла на наклон на дисплея. Към модела се предлага още сигнален кабел, кабел за USB и адаптер за зареждане на ноутбук.

Настройки

Настройките, които потребителят може да използва са две: възможно е регулирането на яркостта на картината, включването и изключването на датчика за осветлението. Има възможност и за управление на звука. Въпреки, че мониторът е предназначен за използване само с Мас, той работи също толкова успешно и с РС. Трябва само да се установят драйвъри от комплекта Boot Camp на Mac OS X.

Тестването на монитора се проведе в офиса на фирма Интерсервиз-20 при използване на програмата Spyder3, предоставено любезно от управителя Петър Ачев. За измерване са достъпни следните параметри:
– яркост на черното и бялото поле;
– контраст;
– яркост на бялото поле при различни стойности на настройките;
– цветова температура на бялото поле при различни стойности на яркостта на видео сигнала;
– хроматични координати;
– цветови обхват;
– равномерност на цвета на екрана;

Втора ръка LED Cinema Display
Втора ръка Apple LED Cinema Display

Резултати от тестването

LED Cinema Display няма никакви режими на цветопредаване. Бяха оценени яркостта и контрастността на картината.
Максимумът на яркостта се оказа съществено по-висок от оказаното и достигна 404,1 кд/кв.м. При тестовете за цветопредаването обаче моделът се справи доста по-слабо, като цветовата температура съществено превиши идеалните 6500К. С помощта на програмата Spyder3Elite обаче този показател съществено се подобри.

Равномерността на цвета на екрана се оцени без корекции и резултатите са задоволителни.

Представеният монитор втора ръка предлага качествена работа на потребителите и удобство на използване. Всичко това е съчетано с най-новите технологии и прави мониторът един от най-добрите, представени на пазара.

Свързани статии

Leave a Comment