Значението на добрия външен вид

Има много причини, поради които трябва да полагате усилия да изглеждате добре в професионалния си живот и не само. Например, това повишава самочувствието и помага да се справяте с по-сложни задачи. Освен това изгражда доверие с ръководството и колегите. Когато сте облечени зле, вие се представяте пред света в негативна светлина и карате другите да вярват, че не ви е грижа за това, което правите. Към добрия външен вид е повече от задължително да прибавите и хубаф пафрюм. За мъжете, добро предложение е – https://dolce.bg/nautica/nautica-voyage-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%84%D1%8E%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%B5-edt-100-ml-163699


Физическа привлекателност

Физическата привлекателност е много важна черта за много хора. Тя е субективна черта и невинаги може да бъде измерена количествено. Но тя оказва значително влияние върху цялостната привлекателност на човека. Проучванията са установили, че 81 % от анкетираните се влияят от общественото мнение за външния си вид в сравнение със само 17 %, които не се влияят от общественото мнение за външния си вид.

Физическата привлекателност се свързва с различни поведения, включително запознанства и брак. Тя може да бъде мощен фактор в процеса на вземане на решения от даден човек. Интересно е, че физическата привлекателност е важна не само за жените; тя може да повлияе и на избора на романтичен партньор от страна на мъжете. Мъжете с привлекателни тела са по-желани от жените, а жените, които имат добри личностни качества, често са по-привлекателни за мъжете, отколкото признават.

Самоувереност

Добрият външен вид е важен за самочувствието по различни причини. То може да направи човека по-спокоен и уверен в обкръжението на другите, както и потенциално увеличи влиянието му. Освен това, по-уверените в себе си хора са по-склонни да бъдат общителни, да развиват по-добри приятелства и да се грижат по-добре за себе си във физическо отношение.
Самоувереността може да се подобри и чрез грижа за себе си и добре балансирано хранене. Ползването на масаж или редовните физически упражнения също са полезни. Посещаването на социални събития и установяването на контакти също е важно. Самоувереността не е нещо еднократно и изисква постоянна работа.

Привлекателността като мотивация за поддържане на форма

Привлекателността е мощен мотиватор. Тя не се отнася само до физическата красота, а и до начина, по който карате хората да се чувстват, когато ги срещате. Привлекателността може да бъде силата, която свързва хора с различни форми и размери.

Привлекателността като начин да направите добро първо впечатление
Изследователите са проверили дали външният вид на даден човек, влияе върху способността му да направи добро първо впечатление. За да проверят тази хипотеза, те са използвали експеримент, в който участниците са оценявали привлекателността на поредица от изображения. Те представили на участниците пет блока от по двадесет изображения и ги инструктирали да оценят всяко от тях по скалата от едно до десет. На участниците не било казано кои личности трябва да оценят, а им била дадена само възможността да оценят привлекателността на всяко изображение.

Изследване на връзката между привлекателността и личностните качества установило, че хората, които са по-привлекателни, са склонни да правят по-добро впечатление от тези, които не са. Това се случва въпреки факта, че привлекателността е сложна черта, която не може да се определи лесно в рамките на три минути. В друго изследване участниците оценяват книга според нейната корица. Участниците, които оценили книгите като по-привлекателни, били по-склонни да ги разгледат.

Свързани статии