Образователни игачки за 4 годишни мачугани

Образователни игри за първи клас

Децата в по-малка възраст започват да проявяват все по-голяма любознателност и изпитват интерес към всичко, което ги заобикаля. Характерно за възрастта 3-5 години, е че малките и по-големите бъдещи ученици все по-често задават въпроси, които не са пряко свързани с техните впечатления от живота и ежедневието, а се отнасят до по-широки области от човешкото познание. Те започват да проявяват интерес към цветовете, формите, движението и музиката, а още по-големите към Космоса, природните явления и промените в природата, животните и растенията /не само в региона, в който живеят и които познават, но и по света/.

Подходящи образователни играчки за тази възраст са игри с дървени пъзели, мозайки, кукли, които имат образователни функции, креативни пъзели и конструктори, рисувателни игри, интерактивни игри и такива свързани с приложните изкуства.

Особено място в предучилищната учебна програма заемат игрите с букви и цифри, които може да закупите от тук https://ohoboho.com/obrazovatelni-igrachki/

В образователните цели на предучилищната и детската подготовка в детските градини и семейството са заложени редица насоки за придобиване на първи знания за буквите, строежа на изречението, цифрите и тяхното приложение, дори за уличното движение и други важни аспекти от нашия живот.

Защо са полезни образователните играчки

Мястото на игрите и игровите подходи в хода на това обучение е водещо.

Някои игри с букви и цифри, които видяхме в сайта на ohoboho.com са: подреждане на букви върху маса, свързване на букви и картини, които съответстват на дадена буква, оцветяване на цифри, изрязване на числа, изписване на буквата на името на детето, подреждане и разместване на символи на магнитна дъска, посочване и оцветяване на еднакви символи в редица от букви и т.н.

Чрез тези образователни играчки за 4 годишни деца и по-големи, малките палавници запаметяват знаци и форми, опитват се да ги изписват, научават интересни факти за азбуката, назовават първите звуци от имената на членове на семейството и на своите приятели, дори може да запомнят телефонния номер на родителите си.

Дървени образователни играчки

Интересните и забавни дървените играчки винаги са били любими на децата, заради естествения им цвят и мекота на пипане. Те създават първия досег с естествената природа и усещане за естетика. Играчките от дърво са предпочитани и от родителите, заради липсата на опасни химикали, оцветители и разбира се вредните за природата пластмасови отпадъци. Ако сте решили да подарите на своето подрастващо дете нови дървени образователни играчки, то може да разгледате предложенията за пъзели, кубчета, домино, кутии за сортиране според формата и много други предложения.

Книжка и сметало

Книжките и четенето са съществена част от обучението, както в предучилищна, така и в начална училищна възраст. Благодарение на книги – игри и специални книги за малчуганите от предучилищна възраст се събужда интереса и възпитава любовта към книгата – любов, която трябва да се формира от най-ранна детска възраст. В цитирания вече онлайн магазин може да намерите много подобни детски образователни играчки.

В този период започват и първите уроци по чуждоезиково обучение и отново с помощта на образователни играчки за предучилищна възраст, децата научават думи и изрази и придобиват начални знания по чужд език.

Важно място в предучилищното образоване имат и креативните игри – игри, в които се дава възможност на детето да твори, да фантазира, да доизмисля ситуации и сюжети. Този тип игри са особено интересни за малките фантазьори, защото децата обичат да използват въображението си.

Свързани статии

Leave a Comment