Видове пневматични инструменти

Всеки човек е държал пневматични инструменти поне веднъж в живота си. Правилното им използване може много да улесни живота ви, тъй като те имат много функционални приложения. Разбира се, като се има предвид спецификата на инструмента, може да се каже, че невинаги трябва да купувате пневматичен инструмент за дома си, тъй като той се използва рядко. Но ако обичате да правите и поправяте, си струва да помислите за възможността да си купите пневматичен инструмент. В случай, че искате да ремонтирате апартамента или да оборудвате собствения си гараж, такива инструменти ще бъдат подходящи и може да си закупите, като използвате услугите на Gav-Bulgaria. Това е специализиран магазин за пневматика софия. Разбира се, освен инструментите, в него могат да бъдат открити още и различни продукти като компресори и прочие. Но преди да направим това, нека се опитаме да разберем от какво се нуждаем и какви видове пневматични инструменти съществуват на пазара.


Бормашини


Най-простите пневматични инструменти, предлагани в Gav-bulgaria, са бормашините, които се използват за пробиване на дупки. В зависимост от нуждите си можете да използвате както професионални модели за тежки условия, така и любителски модели. Те се различават основно по мощността и здравината си. На пазара се предлагат и пневматични бормашини с различен брой обороти в минута.


Отвертки, винтоверти, ъглошлайфи

На пазара има и широка гама от пневматични отвертки, винтоверти и дори ъглошлайфи. Те се избират навсякъде най-вече заради високата си надеждност и безотказната работа. Трябва да се отбележи, че в сравнение с електрическите или акумулаторните винтоверти, отвертки или бормашини пневматичните винтоверти имат по-голяма мощност, което е важно за много работни места.

Ударни гаечни ключове, крикове

Пневматичните инструменти могат да се намерят и в работилниците или гаражите. Обикновено се използват пневматични ключове с различен капацитет или крикове. Разбира се, колкото по-съвършен е пневматичният гайковерт или повдигач, толкова по-скъп е той.

Скоби и пирони (пистолет за пирони)

Пневматичните телбоди и гвоздеи също не се използват често в дома, въпреки че в някои случаи са незаменими, например при изграждането на беседка. За забиване на пирони в дъските може да се използва пневматичен гвоздей, а за закрепване на покривната плоча – телбод. По принцип гвоздеите са необходими навсякъде, където трябва да се забиват големи количества гвоздеи. Разбира се, става дума за специализирани производствени предприятия. От друга страна, гвоздеите могат да бъдат необходими в мебелната промишленост, където трябва да се закрепват тапицерии. Тези инструменти несъмнено са доказали своята надеждност и винаги работят добре.

Компресори и автокомпресори


Групата пневматични инструменти включва дори компресори и автокомпресори, които също се предлагат от в Gav-Bulgaria. Обикновено те се характеризират с изненадващо ниско ниво на шум, имат клапан за източване на кондензат и изпускане на излишното налягане.


Чукове за събаряне

Най-известният пневматичен инструмент вероятно е пневматичният чук. Вероятно сте виждали работници, които използват този тип инструменти. Обикновено те са оборудвани със специални слушалки и каска, тъй като този тип инструменти се характеризират с високо ниво на шум. Пневматичните чукове за събаряне са незаменими в определени ситуации и са полезни за пътните работници, тъй като улесняват работата им. Можете също така да наемете чукове за разрушаване, а наличните опции за мощност ще ви позволят да изберете правилния модел за вашите специфични нужди.

Свързани статии