Може ли по обявите в интернет да си намерим изгодно имот?

да намерим изгоден имот

Можем ли да си намерим изгодно имот в Интернет, за който мечтаем отдавна?

В тази статия ще обърнем внимание на една стратегия от две стъпки, която може да си изградите, за да си намерите имот за сумата, с която разполагате или просто сте решили да се включите в определена такава.

Знаете, че търпението по принцип се награждава. Това важи и за Интернет като по точно става въпрос за обявите за имоти. Като за начало е добре да си набележим няколко добре посещавани сайтове за обяви, специализирани сайтове за имоти или каталози на агенции за недвижими имоти и да ги следим. Трябва да преглеждаме сайтовете всекидневно по няколко пъти на ден за изгодни обяви за имоти. Рано или късно ако не бързате ще попаднете на обява, която е с добра цена, като често продавачите са притиснати от някакви обстоятелства и бързат да продадат имота.

В последните две години това често се случва, защото във време на криза много хора с добро финансово състояние в миналото сега са на ръба на фалита. Имали са по няколко апартамента или къщи, но в един момент бизнесът им закъсва и те са принудени да продават бързо и по-евтино активите, които имат, за да се издължат на партньори или кредитори. Това е може би най-добрият начин за закупуване на евтин имот, но наистина трябва да се въоръжите с желязно търпение и да действате светкавично, когато подобна обява се появи в сайт за обяви.

Другата стъпка, която не изисква чакане, а по-скоро действие от ваша страна е да звъннете на обяви, в които се предлагат луксозни имоти и те ви харесват, но нямате достатъчната сума за закупуването им. Говорим ако сумата, която не ви стига е малка да кажем в порядъка на 8-10 хиляди лева, при имот обявен за 90 хиляди тази сума ще бъде поносима за продавача ако иска по-бързо да продаде имота си. Така вие може да установите контакт и да заявите сумата, с която разполагате, а вече продавача може да прецени, дали може да ви направи тази отстъпка. В подобни случаи не губите нищо, освен времето, което сте отделили за телефонния разговор.

Свързани статии