Популярни видове луксозни имоти, които не се предлагат в България

популярни видове луксозни имоти

Прието е в България винаги да си мислим, че сме по-изостанали. Извиняваме се предварително ако от тази статия имате подобно усещане. В крайна сметка, обаче е интересно да проследим една тенденция в областта на луксозните имоти – кои са видовете такива, които не се продават в България?

Знаем, че за някои от примерите ще има хора, които да оспорят, но имотния пазар показва, че петте вида имоти по-долу не се предлагат в България или това, което се нарича с техните имена не отговаря на реалността.

Глемпинг

Започваме с глемпинга (луксозен къмпинг). В България имаше опити за правене на глемпинг комплекси, но те дори не се доближават до своите световни събратя на картата на недвижимите имоти. Трудно е да се каже дали този тип имоти не бяха правилно реализирани или просто нямаше интерес към тях, но фактите са си факти – глемпингът не реализира своя потенциал у нас.

Ранчо

В последните години има някои плахи опити да се направят луксозни имоти у нас под формата на ранчо, но повечето от това, което виждаме са ферми, които се опитват да предлагат различни атракциони. Не смятаме, че съществува ранчо в чист вид в България, което да бъде окачествено като луксозен имот. Има някои места, за които може с уговорки да се каже, че имат такава функция, но като цяло нямат нищо общо със своите събратя в САЩ.

Замък

Тук чисто исторически нещата не са се развили така, че да имаме замъци или дворци, които да могат да се предлагат на свободния пазар на недвижими имоти. Интересен детайл е, че можете да намерите замък в Шотландия на по-ниска цена отколкото апартамент в София.

Остров

В България няма как да закупите острови, освен ако от община Бургас не са обявили, че продават “Света Анастасия”. Мечтата на всеки милионер в края на 90-те беше частен остров с яхта. Нещо, което си остава блян за много хора и днес, но няма как да се случи в България.

Небостъргачи

Тук отново ще навлезем в дискусионната сфера, защото има проекти в София, които се наричат небостъргачи. Дали те наистина са такива или просто говорим за по-високи сгради, всеки един може да прецени, особено като ги съпостави с техните събратя от други страни по целия свят.

Това са петте вида луксозни имоти, които не се предлагат в България. Все пак си струва да кажем, че в страната ни и най-вече в столицата София има много прекрасни, красиви и функционални локации, на които могат да бъдат изградени или вече съществуват или се продават лукс имоти, които ще хванат окото и на най-придирчивите купувачи.

Свързани статии