Душ параван за баня или душ завеси


Ако искате да замените старата завеса за душ с нова, има два варианта: завеси за душ и параван за баня. Завесите са по-достъпни от параваните за душ и често се предлагат в по-атрактивен стил и цвят. Освен това лесно могат да се съчетаят с декора на банята ви.

Стъклени душ врати

Ако планирате да модернизирате банята си, можете да изберете да монтирате стъклена душ врата. Тези душ паравани са много по-лесни за почистване, тъй като нямат пролуки или пукнатини, които могат да привлекат мръсотия. Освен това те нямат релса, което е още една причина почистването им да е много по-лесно. Допълнително – няма да се притеснявате, че банята ви ще се напълни с твърда вода и мухъл.

Душ вратите се предлагат в голямо разнообразие от стилове и дизайни. Някои от тях имат рамки, изработени от метал, докато други са изцяло без рамки. Можете да намерите врати с единична плъзгаща се лента или с големи стъклени секции. Можете също така да изберете обков, който да съответства на останалата част от интериора на банята ви.

Завеси за душ

Ако планирате да преустроите банята си, един от въпросите, на които ще трябва да отговорите, е „душ параван или завеса?“. И двата варианта могат да предложат много предимства, но всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Въпреки факта, че душ завесите често са по-евтини, те не предлагат същото ниво на поверителност в малко помещение. Освен това душ завесите могат да бъдат трудни за почистване, ако се намират в близост до тоалетна.

Завесите за душ предлагат някои предимства, включително личен уют и гъвкавост. Макар че параванът за душ е по-естетичен, завесите са по-евтини и често се предлагат в атрактивни дизайни и цветове. Можете да ги съчетаете с декора на банята си. Още повече, че ще можете да ги сменяте често, ако прецените, че искате промяна.

Душ паравани

Ако търсите по-евтино решение за вашата душ кабина, то завесите са чудесен избор. Те се предлагат в голямо разнообразие от атрактивни дизайни и цветове и лесно могат да се съчетаят с декора на вашата баня. Освен това те са много по-привлекателни от душ параваните.

Ако обмисляте да си купите нова душ кабина, трябва да вземете решение между завеси и паравани за душ. Някои от тях са идеални за по-малки бани, докато други могат да направят по-големите бани по-просторни. Някои от тях се изработват по поръчка и могат да добавят голяма стойност към дома ви.

Безрамкови душ врати

Безрамковите душ врати са отличен избор за нова баня. Те се предлагат в много различни стилове, дизайни и размери. За разлика от душ завесите, безрамковите стъклени врати нямат метални рамки. Те висят от една-единствена плъзгаща се греда или се монтират директно към стените на душа. Предлагат се и с обков, за да се съчетаят с други осветителни тела и декорация на банята.

Безрамковите душ врати са малко по-скъпи от душ завесите, но са и по-атрактивни. Освен това те са предпочитан избор на дизайнерите на бани. Това е така, защото няма релси за завесите, които да пречат на плочките на душа. Това може да направи дори малката баня просторна и отворена.

Свързани статии