Символика на цветовете при избор на стикер за стена

Цветни стикери за стена

Ако сте взели решение да разкрасите дома си, освен визуално подобрение, вие искате да създадете и хармония за цялото семейство. Най-практичното решение за тази промяна е като се възползвате от самозалепващи се стикери върху стена. Предимствата на този вид декорация са безброй, по-лесно е от боядисването на стените и по-евтино от поставянето на картини или фототапет. Ако вашата идея за промяна включва използването на цветови нюанси, ние ще ви помогнем, да подберете правилните цветове като ви запознаем с техните основни влияния върху психологическата нагласа на човека.

В онлайн магазините се предлагат всякакви възможности за избор на различни цветове от категорията „Стикери за стена“. По-долу ще ви насочим, какво послание носи цветът, който сте избрали за декорация на интериора.

Едно от основните разделения на цветовете, което трябва да имате предвид при избора ви на стикери за стената е това, че те се делят на такива, които създават топлина и втората половина, които спадат към студената гама. В Интернет има множество сайтове, където може да откриете богата палитра от стикери за стена и от двата вида. Според психолозите ако вие сте привлечени от топлите цветове, значи сте по-скоро екстроверти, а ако харесвате студените цветове сте интроверти.

самозалепващи се стикери

Символика на цветовете

При избора си на цветен стикер за стена, трябва да познавате и основните психологически характеристики на отделните цветове:

Жълто – освен, че това е ярък цвят, който създава весело настроение, той символизира настъпването на пролетта, както и е цвят на приятелството.

Червено – напоследък, този цвят с комбинация в зелен се свързва с коледните празници, а иначе червеният цвят е символ на любовта, топлината и винаги предизвиква в човека вълнение.

Ако сте се спрели на стикер за стена в Син цвят, за него трябва да знаете – често стандартен за дизайна и модата цвят, към студената гама, създаващ усещането за мир и тишина.

Ако харесвате уюта, който създава есента и искате от вашия дом да се усеща топлината от вашите представи, от site.com ви препоръчваме да изберете стенен стикер в оранжевата гама.

Романтична декорация на стената

Други цветове, подходящи за декорация на стени:

Зелено – успокояващ цвят, с който се свързва разцветът и животът.

Лилаво – величествен цвят, който придава на обстановката царственост.

Черно – класически избор, изчистени форми, делова обстановка, а ако трябва да съдим според религиозната му символика в различните култури, рискуваме да се отклоним в мрачна посока, така че ако сте естети не изневерявайте на черния цвят, пък каквото ще да си говорят духовните течения.

Бяло – може би малко от вас са се спрели на стикери за стена в бял цвят, тъй като се предполага, че се стремите към контрастни ефекти, а рядко стените в един дом са изцяло в тъмните цветове. Но все пак, ние от Stickerix.com сме проучили, какво може да очаквате и от този цвят. Бялото е символ на чистотата, на сватбата и на невинността, а в съзнанието на човека, той напомня най-често за появата на снега. Това е идеалния цвят за стикери за детска стая при условие, че стените са в по-контрастен цвят.

Правилният избор на подходящи цветни стикери за някоя от стените във вашия дом, ще създаде визуална промяна на цялата ви домашна обстановка. Разбира се всяко от тези правила има и своето изключение, така че не виждаме нищо лошо ако се доверите изцяло и на собствената си преценка за комбинация от цветове и защо не, новото стилно да бъде тюркоазеният цвят.

Свързани статии

Leave a Comment