Какво е SEO оптимизация и каква полза носи за ползващите seo услуги?

Какво е seo популяризация и оптимизация

Процесът на SEO оптимизация или още познат като популяризация на уеб сайт е съвкупност от професионални методи, който имат за цел да „избутат“ Вашия сайт към началните ТОП позиции при търсене в Гугъл, Yahoo или други търсачки за сайтове.

Не мислете че това е лесно или бързо. Напротив, това е дълготраен и постоянен процес, който може да отнеме 8-10-12 месеца, а понякога и доста повече. Но дори при достигане на заветните ТОП позиции е препоръчително да се продължи с мерките по подобряване видимостта на сайта и увеличаване на посещенията.

Другия аспект, който засегнахме, е че този комплексен процес е нужно да се извършва само от професионалисти или екипи на утвърдена в бранша SEO агенция. Това е задължително с оглед правилното провеждане на кампанията и качеството на всички seo услуги.

Какво означава думичката SEO

Странното съкращение е взето от английския език – SEO (Search Engine Optimization) което в буквален превод означава Оптимизация за търсещи машини. To се е наложило като разговорно в България, затова и всеки го използва, а понякога може да го срещнете и като СЕО.

Както казахме в началото, SEO услугите са набор от много комплексни дейности, които целят едно единствено нещо – правенето на сайта „известен“ и авторитетен за всякакъв тип търсачки и най-вече основната- Google – тази, от която попаднахте тук. А когато Google го класира на челните позиции, случайните хора които го разглеждат се увеличават все повече с всеки изминал ден. На практика оптимизацията на сайта Ви го прави по-лесно откриваем от клиентите.

Доста вероятно е голяма част от Вас за първи път да се сблъскват с това понятие, но това по никакъв начин не показва че SEO услугите са нещо незначително. Всеки един клиент даже и да не е чувал за Оптимизация за търсачки се е срещал с този термин при всяко търсене на услуга или стока в Интернет.

Какво представляват SEO услугите?

Естествено в настоящата статия няма да изпадаме в детайли, понеже голяма част от триковете, които могат да накарат Гугъл да обича точно Вашия сайт, а не някой конкурентен си остават запазена марка за всеки професионалист в бранша.

И все пак е редно да класифицираме услугата SEO по няколко критерия:

– seo одит – инспектиране на всички аспекти и откриване на слабите места на сайта.
– външна популяризация на сайта или известна като OffPage
– вътрешната му оптимизация наречена накратко OnPage
– маркетинг в социалните мрежи – Web2 маркетинг
– кънтент маркетинг

Какво се случва по време и след SEO оптимизацията?

С нарастване популярността на даден сайт и покачване на неговата видимост, интуитивно всеки цъка върху няколко от най-напред класираните сайтове след извършване на конкретна заявка за търсене. Повярвайте ми, тези сайтове не се класират на случаен принцип. Най-горните резултати са с най-добрата SEO популяризация.

Защо използването на SEO услуги е желателно?

Ако сте убедени, че е дошъл момента да развиете Вашия бизнес онлайн и желаете да привличате нови клиенти и купувачи дори от цял свят, освен от изработка на качествен уеб сайт, то се нуждаете и от навременна SEO оптимизация.

Същото важи с още по-голяма сила, когато започнете да развивате напълно нов онлайн магазин и желаете да продавате в Интернет, което (както вече сте забелязали) в последните години е печелившо начинание.

Един уеб сайт, даже и да има най-добрите цени за услугите/продуктите в бранша, но ще си остане някъде в пространството без никакви клиенти, ако не се вижда на челните места в търсачките.

Свързани статии

Leave a Comment