6 съвета, за да направите ремонтните работи по-лесни

Къртене

Събарянето на стени е съществена част от всеки проект за дома и неговото обновяване. Например преди да поставите паркет или ламинат на втория етаж, ще се наложат сериозни строителни дейности по пода като ремонт на гредореда, изравняване на нивата и шумо и топлоизолация. Преди да инсталирате теракотени плочки около новата душ кабина, ще трябва да се отървете завинаги от старата мазилка. А това понякога е свързано с цялостна преработка на ВиК мрежата от водопроводчик специалист.

Но тук е момента да споменем, че разрушаване на стени и къртене на мазилки може да бъде опасно, разочароващо и твърде скъпо, особено ако се захванете сами. И ако не направите правилния избор на фирма по събаряне, това може да съсипе целия ви проект за обновяване още докато е в зародиш. Това са основните съвети за демонстрация, а те ще ви помогнат да се уверете, че всъщност става дума за обновяването на част от дома с всички прилежащи строително-ремонтни работи:

Разгледайте вашата идея за преместване или събаряне на стени като проект, който тепърва ще навлиза в демо. Развиване на мисленето, че това е проект водещ към „реалния“ е свързан и със санирането и всички прилежащи работи, които хората днес търсят за комфорта на дома си. Едва, когато всичко е направено, може да продължите да обновявате.

Обособяване на самостоятелните помещения – време е за събаряне. Определете си ден, в които да се наеме екип на фирма по събаряне на преградни стени. Не се опитвайте да правите нищо конструктивно, след като прекарате 6 часа по разрушителната дейност. Обърнете внимание на значимостта от осигуряване на безопасна среда.

За да сте уверени, че къртачните дейности няма да навредят на безопасността на работещите, както и на околната среда затворете районите, които няма да бъдат разрушени. Затварянето само на една врата, която служи за предградие няма да е достатъчно. Използвайте обезопасителни ленти, с които да маркирате опасните участъци и полиетилен или друга материя за изолиране на прахта и мръсотията.

Проучете какво има зад стените, които възнамерявате да къртите. В някои от тях може да има електрически проводници, водопроводи инсталации за газ и други. Всички те могат да се окажат застрашаващи за живота. Проверете предварително дали са изключени напълно от централните захранвания. Изключете всичко, което е свързано с контактната мрежа, а ако имате нужда от светлина, подсигурете удължители от безопасни и далеч разположени места.

Проучете от конструктивния план или се консултирайте с архитект и конструктор, дали няма носещи стени и колони. Ако има такива не прибягвайте към тяхното бутане или преместване.

Подсигурете си правилните инструменти за всички ремонтни работи, но най-вече се доверете на екип по събаряне на стени, за големите конструктивни дейности.

Свързани статии

Leave a Comment