Ценни съвети за вашата лаптоп батерия

Вашият лаптоп ще бъде винаги на разположение, ако батерията му е чисто нова или поне с минимална амортизация. За съжаление с времето нейната издръжливост ще започне да намалява, докато накрая едвам издържа и 15 минути. По този начин вашия вече употребяван лаптоп няма да бъде функционален без да е включен към захранването.

Когато това се случи, ще е добре да замените старата и изхабена лаптоп батерия с чисто нова. Ако потърсите в Интернет ще откриете богато разнообразие от сайтове и магазини, предлагащи нови батерии кога качествени, кога не толкова.

Ето няколко съвета за правилен избор.
1. Търсете и поръчайте батерия с най-висок капацитет, одобрен от производителя на ноутбука ви.
2. Задължително е бъдещата батерия да отговаря по параметри на вашата оригинална и да бъде одобрена от производителя на вашия лаптоп: DELL, LENOVO, HP, ASUS, TOSHIBA, ACER, Sony и т.н.
3. Търсете търговец, който предлага минимум шест пълни месеца гаранционен срок.
4. Естествено се съобразете с цената и не взимайте нито съмнително евтини продукти, нито надценени.
5. Ако фирмата предлага безплатна доставка до посочено от вас населено място в цяла България се възползвайте.
6. За да икономисате пари, потърсете тази част в някоя авторитетна фирма за лаптопи втора ръка като Интерсервиз-20.

За да се уверите в качеството на новозакупената част направете тест. При постоянна употреба, без да е включен към захранването вашият лаптоп трябва да работи автономно поне 3-5 часа в зависимост от модела на лаптопа, натоварването и капацитета на батерията.

Поръчайте нова лаптоп батерия за вашия преносим компютър и му върнете отново мобилния живот.

Ето и няколко съвета от нашия екип:

Ще дадем отговори на най-често срещаните и редовно задавани въпроси.

С или без лаптоп батерия, докато лаптопа е включен към захранването?

„Трябва ли да се премахва лаптоп батерията от гнездото й, докато мобилния компютър се използва включен към захранването?“. Както всеки друг въпрос и този има два възможни отговора. Много хора ще кажат твърдо, да трябва да се премахва, а други ще отсекат, че тази процедура не е наложителна. Всеки сам решава как да постъпи и как да се отнася с техниката си.

Все пак ето двете възможности, като всяка от тях има своите плюсове и минуси. Ако премахнете батерията си положителното в случая е, че по този начин вие ще я съхраните за по-дълго време, тъй като ще избегнете момента на заряд и разряд.

Отрицателното е в случаите, когато по-независещи от вас причини захранването спре или прекъсне за миг. В същия този миг лаптопа ви се изключва или рестартира, но и в двата случая това, над което сте работили последния час например и не сте съхранили ще изчезне безвъзвратно.

Това е и положителната страна, ако решите да оставите своята батерия на мястото й в ноутбука, защото при подобна случка Вашия лаптоп остава включен. Минусът пък се отчита от факта, че лаптопа загрява малко или много и това не влияе никак добре на батерията Ви, защото така я амортизира.

Как да тестваме батерията ако купуваме лаптоп втора употреба

Ако купувате вече употребяван лаптоп е много важно предварително да тествате остатъчния заряд и капацитет, за да знаете колко може да разчитате на вашия лаптоп.

В този списък ви предлагаме няколко подбрани програми, които да ползвате за диагностика и тест.

Свързани статии

Leave a Comment