Какво представляват професионалните климатици?

професионални климатици

Професионалните климатици се отличават най-вече с високи нива на надеждност и ниско потребление на електроенергия. Това без съмнение оказва ефект и върху тяхната цена, която в пъти надвишава тази на обкновенните такива, но специалисти в бранша са категорични, че подобен уред работи в много по-тежки условия, затова по-високата му цена е разбираема.

Такива помещения са например заведения за хранене, където се изисква поддържането на приятна температура през целия ден, през цялата година, независимо от това какви са температурите навън или колко хора са в момента в конкретното помещение. Тези особености биха поставили на изпитание климатика, пригоден за домашно ползване, но те са предвидени при изработката на професионалните такива, затова те работят безпроблемно в такава среда.

Освен с възможността си да поддържат постоянна температура независимо от динамиката на помещението, професионалните климатици се отличават и с това, че те притежават завишени параметри, що се отнася до надеждността. Ако се позовем на горния пример, то логично можем да заключим, че никой собственик не би желал да ползва уред, за който са необходими чести ремонти и разходи за непредвидени повреди.

Когато на дневен ред е изборът на професионален климатик, дори и в случай, когато се избира домашен, важно е посочените стойности за капацитет да не се бъркат с нивата на енергийната му ефективност, защото това често води до неефективност при изпълнение на заложените за достигане температурни стойности.

Свързани статии