Какво е перлена мазилка?

Какво е перлена мазилка

Перлената мазилка, както подсказва името, е предназначена да създава прекрасен перлен ефект на стените с дома ви. Иначе казано, с помощта на перлената мазилка ще получите красиво гланцово покритие, чиито отблясъци се променят, според светлината. Сред предимствата на този вид мазилка е, че е на водна основа, нанася се много лесно и в повечето случаи, една ръка е напълно достатъчна. Освен това, покритието е здраво и устойчиво на триене и миене.

Предимства на този вид покритие за стени

Тъй като е на водна основа, перлената мазилка е нетоксична и безопасна за деца, домашни любимци и хора с алергии. Освен това, се почиства лесно и е изключително издръжлива във времето, без да избледнява и да се рони. И още:

  • Проветрива;
  • Не задържа прах, микроорганизми и животински косми;
  • Създава различно и стилно усещане;
  • Може да бъде акцент в стаята;
Какво е перлена мазилка - снимка

Как се нанася перлена мазилка?

За да създадете страхотно покритие с перлен ефект, не е нужно да сте професионалисти. Просто следвайте тези стъпки:

Стъпка 1: Подготовка

За да получите страхотен резултат, е необходимо да подготвите стената предварително. Нанесете грунд за бои или бял латекс, за да изравните максимално повърхността и да заличите драскотини, дупчици и други несъвършенства.

Стъпка 2: Боя

Втората стъпка от преобразяването на вашите стени е да нанесете цветен латекс или избрана боя, която съвпада като нюанс с избраното перлено покритие. Отделете необходимото време и боядисайте внимателно. Изчакайте да изсъхне добре, и ако се налага, нанесете втори слой боя.

Стъпка 3: Перлена мазилка

След като всичко нанесено на стената изсъхне добре, нанесете слой перлена мазилка. Може да направите това с помощта на маламашка или бояджийска ръкавица. Можете да променяте посоките на движение при полагане и заравняване на покритието, в зависимост от желания резултат. След като мазилката изсъхне, по вашата преценка, може да нанесете и втори слой.

Къде може да се използва перлена мазилка?

Този вид покритие за стени може да се използва както за вътрешно, така и за външно приложение. С нейна помощ, можете да преобразите стени, тавани, колони, фасади и още много. Освен това, перлена мазилка може да ползвате още за мебели, шкафове и още много.

Какво е перлена мазилка - интериор

Перлена мазилка от Fortuna Paints

Fortuna Paints е една от най-популярните марки за мазилки и бои в България. Те имат богато портфолио от продукти, и в него място намира перлената мазилка Velluto Regolare. Тя е качествено решение за дома, с което се работи лесно, и което ще създаде прекрасния ефект, към който се стремите.

Свързани статии