Алтернативи на заеми до заплата

Алтернативи на заеми до заплата

Първото нещо, което трябва да имате предвид, когато кандидатствате за кредит, е срокът за погасяване. Колкото по-кратък е срокът, толкова по-ниска е лихвата. Колкото по-дълъг е периодът на погасяване, толкова по-голяма лихва ще платите. Следователно трябва да изберете кредитор, който предлага най-краткия срок на погасяване. Освен това е важно да проверите репутацията на кредитора.

Има много алтернативи на заемите до заплата, които могат да бъдат полезни, когато имате нужда от малка сума пари. Например, можете да помолите приятел или член на семейството за малък заем. Важно е да направите заявката си в писмена форма, да посочите датата на погасяване и да посочите размера на лихвите, които ще плащате. Това ще гарантира, че вие ​​и вашият приятел или член на семейството ще останете надеждни и честни.

Алтернативи на заеми до заплата - снимка

Банка

Друг вариант е да се обърнете към вашата банка. Много банки предлагат кредитни линии, които могат да се използват като алтернатива на заемите до заплата. Тези кредитни линии ви позволяват да заемате по-малка сума и да плащате лихва само когато действително я използвате. Тези алтернативи на заемите до заплата без лихва могат да ви помогнат да избегнете високите разходи и лихвите при заемите до заплата.

Ако изберете да използвате услугите на кредитен консултант, важно е да потърсите сертифициран или акредитиран кредитен консултант. Тези професионалисти са обучени и сертифицирани, за да ви дават професионални съвети и информация за вашето финансово състояние. Те също така не трябва да ви таксуват за информация. И накрая, уважаван съветник ще предостави широка гама от услуги, а не само няколко услуги.

Алтернативи на заеми до заплата - банка

Лоша кредитна история

Ако имате лоша кредитна история, можете също да помислите за личен заем. Много кредитни съюзи предлагат заеми с по-ниска лихва от заемите до заплата. Трябва да се консултирате с кредитния съюз, за ​​да видите какъв вид тарифи предлагат. Те може да изискват такса за кандидатстване, но могат да бъдат добра алтернатива на заемите до заплата.

Заемът до заплата е крайна мярка за много кредитополучатели. Те вероятно са изчерпали всички други източници на финансова помощ и могат да се почувстват хванати в капан на дълг. Но има алтернативи на заемите до заплата, които могат да ви помогнат да избегнете прекомерни такси и хищнически кредитори. Алтернативите на заемите до заплата включват P2P приложения за кредитиране, които са уебсайтове, които свързват отделни кредитори с кредитополучатели. P2P заемодателите са по-малко рискови от банките и обикновено са готови да отпускат заеми на тези, които не са добре квалифицирани за традиционни заеми.

Алтернативи на заеми до заплата - рейтинг

Заеми на вноски

Друга популярна алтернатива на заемите до заплата са заемите на вноски. Тези заеми обикновено са с по-ниска лихва и ще трябва да ги върнете за няколко седмици, вместо наведнъж. Погасителният график ще зависи от сумата и продължителността на заема, но ще бъде много по-лесно да управлявате финансите си, когато изтеглите заем на вноски.

Кредитен съюз

Обмислете алтернативен заем до заплата от кредитен съюз. Кредитните съюзи предлагат тези заеми за членове и могат да ви помогнат да заемете до $2000 при максимален лихвен процент от 28 процента. Можете дори да отнеме до 12 месеца, за да върнете парите, ако имате нужда от тях незабавно. Лихвеният процент ще варира според държавата, но тези заеми обикновено са много по-евтини от заемите до заплата.

Алтернативи на заеми до заплата - съюзи

Заемите до заплата са чудесен начин за справяне с неочаквани разходи, но не са добро решение за дългосрочна финансова стабилност. Освен ако не планирате предварително, заемите до заплата могат да доведат до спирала на дългове. Алтернативите на заемите до заплата могат да ви помогнат да преминете през месеца до следващата ви заплата и да ви помогнат да спестите за бъдещето.

Кредитните съюзи са институции с нестопанска цел, собственост на членове, които могат да предоставят по-ниски лихвени проценти по заеми от традиционните банки. Освен това не се изисква да имате перфектен кредит, за да вземете пари назаем от кредитен съюз.

Бърз кредит

В случай, че търсите изгоден кредит до заплата, доверете се на Фератум, те ще предложат различни варианти и отлични условия.

Свързани статии