Предимства на въздушното окачване

предимства на въздушното окачване

След своето представяне на автомобилния пазар през 90-те години на 20 в., въздушното окачване добива все по-голяма популярност. И това се отнася, не само за обикновените градски превозни средства, но и за камионите, ремаркетата и други товарни коли. В днешно време все по-често се среща опцията за пневматично окачване при закупуването на спортен или луксозен автомобил клас лимузина.

При това, тази опция не е от задължителните. Но все повече хора разбират предимствата на подобна система, особено в днешните условия по пътищата.

bmw въздушно окачване
Въздушно окачване за BMW автомобили

Пътищата на Стария континент се характеризират със своята подвластност на атмосферните условия, като особено тежки са те през зимните месеци. Въздушното окачване е едно от нещата, които ще направи вашия автомобил по-стабилен и ще гарантира сигурността ви, когато се налага да шофирате на по-тежки, хлъзгави, кални и най-важното неравни пътища.

Ако все още се двоумите, дали да предпочетете пневматична ресорна система пред стандартната система, която е по-стара и позната на обикновените шофьори, ето и някои от основните предимства на новаторското решение в автомобилостроенето, които ни дадоха специалистите от Автосервизи в София.

mercedes въздушно окачване
Въздушно окачване за Mercedes автомобили

Въздушното окачване се оказва, не само ефективно и функционално за движението на превозните средство по пътищата. С него всеки един автомобил изглежда далеч „по-красив“, с една характерна „стойка“, която привлича отдалеч погледите на всички шофьори. По този начин, „пневматичните възглавници“ в окачването изпълняват и чисто естетически функции, които няма да бъдат пренебрегнати от нито един уважаващ себе си собственик на МПС.

Това са големите предимства на въздушното окачване, което гарантира по-голямата дълготрайност на вашия автомобил, както и сигурността ви по време на шофиране, без значение от конкретните атмосферни или пътни условия:
– увеличава комфорта при шофиране,
– притежава по-добра управляемост,
– гарантира сигурност и безопасност за шофьорите,
– автоматично регулира височината /клиренс/ на возилото, според скоростта на автомобила,
– намалява влиянието на вятъра и въздуха, при движението на превозното средство,
– съдейства за драстично намаляване на разхода на гориво,
– увеличава силата на превозните средства и подобрява техните способности за теглене (особено за тежкотоварните автомобили),
– увеличава мощта на автомобила и съдейства за гладкото му возене.

audi въздушно окачване
Въздушно окачване за Audi автомобили

Както се убедихте сами, Airmatic системите или познати още като „въздушни възглавници“ са изключително удобни и предоставят много ползи за автомобила и пътуващите в него пътници. Ако все пак тази част от автомобилната система дефектира вече знаете, че може да се обърнете към Автосервиз за ремонт на въздушно окачване.

Пневматичното окачване е проектирано по такъв начин, че да предпазва автомобила от нежелани удари отдолу, вследствие на вибрациите по време на пътуване, причинени от неравностите по пътя. Шофьорите могат да избират по-гладко пътуване, когато се налага да се преминава по неравни пътища. Това става, благодарение на възможностите, предоставяни от наличието на т.нар въздушни възглавници в превозните средства.

От следващото видеото може да добиете детайлна и пълна представа за действието, функцията и предимствата на пневматичното окачване:

Клиренсът на автомобилите се подобрява, като по този начин се постига по-добро управление на колата на пътя, както и нейната стабилност. Това се отнася и за тежкотоварните автомобили, които са снабдени с въздушно окачване. То допринася за тяхното характерно накланяне, което осигурява и улеснява движението им, когато пренасят товари или когато трябва да бъдат натоварени.

Свързани статии

Leave a Comment