Как да пушите наргиле за първи път

Независимо дали пушите наргиле от години или го опитвате за първи път, има няколко неща, които трябва да знаете. Тези съвети ще ви помогнат да извлечете максимума от опита си. Може да разгледате някои продукти, в магазин за наргилета.

Ниво на водата в основата на тръба за наргиле

Постигането на правилното ниво на водата в основата на наргилето е от решаващо значение за максимизиране на ефективността на лулата. Твърде много вода може да ограничи изтеглянето на тръбата, което затруднява вдишването. Това също може да доведе до нагряване на дима. Освен това твърде много вода може да попадне в купата за наргиле.

Доброто ниво на водата за наргиле е половин см над дъното на дъното. Можете да проверите това, като държите стъблото на същата височина като основата. Ако стеблото показва един см над дъното на долната част на стеблото, тогава нивото на водата е твърде високо.

Може да искате да добавите малко лед към вашето наргиле, за да охладите дима. Можете също така да добавите решетка за въглища към купата за наргиле, за да отделите въглищата от тютюна за наргиле.

Приготвяйте внимателно

Може да запуши дупките в купата и да намали количеството въздух, което преминава през наргилето. Освен това може да изгори вашия тютюн твърде бързо. Това може да съсипе цялата ви сесия за пушене. И така, ето няколко съвета как да предотвратите препълването на купата си.

Първо, най-добре е да имате купа, която е най-малко три см висока. По този начин вашият тютюн може да се приготви равномерно и не е нужно да се притеснявате, че купата ще се преобърне. Също така е добра идея да поставите алуминиев лист или метален параван върху купата.

Второ, уверете се, че разпределяте наргилето равномерно в купата. Ако го напълните твърде плътно, може да го изгорите или да не получите толкова вкус, колкото искате.

Въглища

Независимо дали сте начинаещ в пушенето на наргиле или сте опитен пушач, има няколко съвета, които трябва да знаете, за да избегнете препълване на наргилето. Това може да доведе до проблеми с въздушния поток и изгаряне на въглища. Освен това може да накара тютюна ви да изчезне бързо и да ви накара да усетите драскане в гърлото. За щастие можете лесно да регулирате вашите въглища по време на сесията, за да сте сигурни, че ще получите перфектното изживяване при пушене.

Първо се уверете, че вашето наргиле е настроено правилно. Стеблото, купата и маркучът трябва да са на мястото си. Трябва също така да имате продухващ клапан, за да можете лесно да изхвърляте дима.

Поддържане на вашето наргиле свежо

Поддържането на наргилето ви свежо, когато пушите наргиле за първи път, може да бъде предизвикателство, но има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да запазите тютюна си свеж. Първата стъпка е да запазите тютюна си сух. Можете да съхранявате тютюна си за наргиле в запечатан контейнер, но се уверете, че е на тъмно и сухо място.

Втората стъпка е да използвате лед, за да запазите наргилето си студено. Добавянето на лед към бутилката на вашето наргиле може да ви помогне да контролирате температурата на вашия дим, а също така може да ви помогне да контролирате температурата на вашата вода.

Можете също така да запазите наргилето си свежо, като използвате хидрокамъни. Те са евтини и лесни за намиране. Поставете камък в купата с вашия тютюн. Това ще помогне да се освободи влагата във водата, без да прави тютюна ви прекалено влажен.

Изследвания върху пушенето на шиша и цигари

Въпреки нарасналата популярност на пушенето на шиша, има ограничени изследвания за ефектите му върху здравето. Пушенето на шиша е свързано с различни видове рак, инфекции и сърдечно-съдови увреждания.

Водните лули, известни още като narghile или argilhe в Близкия изток, се използват за пушене на различни вещества от най-малко четири века. Те са особено популярни в Северна Африка и някои азиатски страни.

Шишата се пуши чрез вдишване на струя нагорещен тютюнев дим през мундщук или маркуч. Димът съдържа никотин, катран и други канцерогени. Пушенето на шиша може да увеличи риска от рак на белия дроб, пикочния мехур и простатата.

Свързани статии