Каква е разликата между различните видове ортопедични обувки?

Ортопедичните обувки, може да изглеждат еднакво, но всъщност има голяма разлика между различните видове. В общия случай са предназначени да помогнат за поддържане и облекчаване на болката, дължаща се на физически заболявания или проблеми с краката. Въпреки това, всеки тип обувки има свое собствено предназначение, в зависимост от тежестта на състоянянието.

В тази публикация, ще проучим разликите между ортопедичните обувки, както и как те могат да помогнат за подобряване на качеството на живот на тези, които страдат от проблеми с краката или глезените. Включително, на пазара могат да бъдат открити и летни модели – ортопедични сандали

Какво представляват ортопедичните обувки?

Ортопедичните обувки са предназначени да предпазват и поддържат глезените, стъпалата и долната част на краката. Те често се използват от хора, които имат заболявания, като артрит или диабет, които засягат тези области. Ортопедичните обувки могат да бъдат полезни за хора, които имат наранявания на краката или глезените.

Какво представляват ортопедичните обувки, тип ортези?

Ортопедичните обувки са специално проектирани да осигурят подкрепа и облекчение при различни проблеми с краката. За разлика от обикновените обувки, ортопедичните обувки имат вградена опора за свода и често имат допълнително омекотяване, за да предпазят крака от по-нататъшно нараняване. Ортезните обувки често се препоръчват от лекари или педиатри за лечение на състояния като плантарен фасциит, буниони и ахилесов тендинит.

Разликата между ортопедични и ортезни обувки

Има няколко основни разлики между ортопедичните и ортезни обувки. Ортопедичните обувки обикновено са предназначени да коригират специфични проблеми с краката, като буниони или чукчета. Ортезните обувки, от друга страна, обикновено са по-обобщени в своя дизайн и предназначени да осигурят опора за цялото стъпало и глезена.

Разгледайте някои модели на джапанки ипанема.

Друга разлика между тези два вида обувки е, че ортезните обувки, често се изработват по поръчка, за да отговарят на специфичните нужди на индивида, докато ортопедичните обувки обикновено се произвеждат масово и се предлагат в различни размери. И накрая, ортезните обувки са склонни да бъдат по-скъпи от ортопедичните поради техния индивидуален характер.

Как да изберете правилния тип обувки за вашия тип крак

Съществуват много модели и може да е трудно да разберете кой тип е подходящ за вашия тип крак. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, когато избирате правилния тип обувки:

-Вашият тип стъпало: Има три основни типа стъпала – плоски стъпала, високи сводове и нормални сводове. Всеки тип крак изисква различен тип обувки.

-Дейностите, които ще извършвате: Различните дейности изискват различни видове обувки. Например, ако ще бягате с обувки, ще ви трябва различен тип обувки, отколкото ако просто ще ходите с тях.

-Удобство: Важно е обувката да стои добре – да не е прекалено стегната и да не е твърде хлабава. Един добър начин да тествате прилягането е да обуете обувката и да се разходите с нея за известно време. Трябва да се чувствате комфортно и подкрепени, но не стеснени.

Заключение

За да обобщим, ключовата разлика, че ортопедичните обувки са предназначени да осигурят медицинска подкрепа за деформации или наранявания, докато ортезните осигуряват комфорт и облекчаване на болката. И двата вида обувки, могат да помогнат за подобряване на качеството ви на живот в зависимост от това за какво ви трябват, така че е важно да се консултирате с лекар, преди да вземете окончателно решение кой тип ще ви подхожда най-добре.

Свързани статии