Имам ли нужда от смартфон, за да използвам моя смарт часовник?

Ако се интересувате от закупуването на смарт часовник, може би се питате, имам ли нужда от смартфон, за да използвам своя смарт часовници? Ето малко информация, която ще ви помогне да вземете решение.

Можете ли да оставите телефона си у дома и да използвате смарт часовник?

Ако търсите начин да правите всичко – от извършване на обаждания и изпращане на текстови съобщения – до получаване на актуализации без телефона си, може да помислите за смарт часовник. Умните часовници изминаха дълъг път, откакто се появиха за първи път, и все повече потребители избират тази алтернатива на смартфона. Въпреки това, ще трябва да знаете как да използвате часовника си правилно.

Първо, трябва да разберете какво може да направи един смарт часовник. Повечето от тях могат да се свързват с Wi-Fi мрежи, което им позволява да взаимодействат с приложения и да изпълняват основни задачи. Някои също могат да поддържат клетъчни връзки. Клетъчната версия може да ви позволи да получавате известия, да проверявате времето, да изпращате съобщения и други.

Можете също така, да намерите часовници, които се захранват от GPS, което означава, че можете да получавате упътвания, да проследявате фитнеса си и много повече. Още повече, някои предлагат функции като възпроизвеждане на музика и извършване на плащания. Благодарение на предимствата им, много марки започнаха да обмислят дали да не насочат своите сили към технологичния пазар. Брандове като часовници Fossil, Casio, Rolex и други, вероятно в един момент ще насочат част от инвестициите си към разработването на свои модели.

Функции на смарт часовник

Някои функции на смарт часовника могат да се изпълняват без помощта на смартфон. Въпреки това е важно да имате необходимата мрежова свързаност. В противен случай може да пропуснете важни известия.

Повечето смарт часовници имат електронен визуален дисплей и Bluetooth връзка. Тези функции ви позволяват да проверявате часа, да получавате и отговаряте на съобщения и да изпращате и получавате повиквания. Функционалността на смарт часовника обаче зависи от софтуера, който поддържа.

Например смарт часовник с вграден GPS може да проследява маршрута ви по време на тренировка. Предупреждава за важни събития, като входящи обаждания или съобщения. Можете да получавате известия на своя смарт часовник за времето, календара и други събития. Можете дори да настроите аларми.

Друга полезна функция на смарт часовника е сензорът за пулс. С помощта на приложения можете също да измервате моделите си на сън.

Свързване на смартфон към мобилна мрежа

Когато настройвате своя смарт часовник, трябва да сте сигурни, че извличате максимума от притурката си. Можете да направите това, като конфигурирате устройството да се свързва с множество различни мрежи. Някои смарт часовници могат да се свързват с Wi-Fi мрежа, докато други могат да се свързват с клетъчна мрежа. В зависимост от типа, който имате, може да се наложи да конфигурирате настройките му, за да сте сигурни, че използвате най-ефективните методи за свързване.

Ако притежавате модел с Android, първото нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че устройството ви е правилно заредено. Това ще предотврати прекъсвания по време на процеса на активиране. Телефонът също трябва да е настроен на Bluetooth режим.

След като вашето устройство е правилно заредено и телефонът ви е готов за работа, можете да инсталирате специално мобилно приложение на него. Тези приложения могат да бъдат намерени в магазина за приложения – Play Store.

Блокиране на обаждания и текстови съобщения от неодобрени контакти

Ако имате смарт часовник, можете да блокирате обаждания и текстови съобщения от неодобрени контакти. В зависимост от часовника, можете също да блокирате социални медии, използване на интернет и други дейности. Моделите на COSMO, например, блокират текстови съобщения и обаждания от непознати или неодобрени контакти.

Освен това е оборудван с няколко функции за родителски контрол, включително безплатна услуга за стрийминг на музика от iHeartRadio. Други телефонни доставчици, предлагат опции за блокиране на обаждания. Някои изискват абонамент, докато други са безплатни с правилния план.

Свързани статии