Качествени смартфони с две сим карти

Двусимов телефон htc one

И така, днес с нашите приятели от https://www.gsmhit.com/ сме решили да обсъдим една много актуална и нашумяла тема, а именно съвременните смартфони с две сим карти. Преимуществата на подобен вид телефони са много, като един от най-големите плюсове са това, че така няма вече да се налага да носите в себе си няколко мобилни апарата, а всичко ще е компактно и лесно.

Така наречените умни смартфони не са само признак за това, че вървите в крак с последните технологии, но и ви позволяват да се възползвате от всички удобства и възможности на технологичния свят. А именно комуникация, мултимедия, достъп до Интернет, правене на снимки, използване на полезни приложения. Ако и вие най-накрая сте се решили да изхвърлите остарелите си мобилни апарати от старото поколение, значи днешната тема е точно за вас и ще ви бъде особено интересна.

Друг голям плюс на смартфоните е, днешната тенденция към все по-големи екрани. Ако преди 2-3 години бяха на мода 4 или 4,3 инчовите телефони, то днешните умни телефони вече гонят 5,2 и дори 5,5 инча за големина на дисплея. И тази тенденция е следвана от всички големи производители на съвременни смартфони като Apple, HTC, Sony, Microsoft, Samsung, LG, Lenovo Motorola и т.н. А какво да кажем за фаблетите. Повечето от тях имат наистина огромен дисплей с което почти изместват нуждата от покупка на таблет. Ако размера на вашия смартфон или фаблет е наистина достатъчен, то честно казано той донякъде може да измести и нуждата от всекидневно разнасяне на лаптоп. Разбира се лаптопите са незаменими за работа и бизнес срещи, но един продуктивен телефон с добри параметри наистина може да отмени много от задачите на ноутбука или ултрабука, свързани с ежедневни дейности като комуникация, чат, социални мрежи, споделяне на файлове и информация.

Но да продължим отново по темата за двусимовите телефони.

Покупката на смартфони с две сим карти ви позволява да включите още една SIM-ка, като така да използвате едната за връзка с приятели и семейството, а другата само и единствено по работа, което си е доста практично решение. Ако пък често пускате обяви за предлагани от вас услуги, тогава спокойно можете да използвате едната сим карта само за тази цели и така да разделите обажданията по работа от личните ви ангажименти.

При избора на този вид смартфони също трябва да следвате някои неписани правила, за да намерите най-добрите предложения на пазара. Като за начало ви съветваме да не залагате на китайските реплики на големите световни гиганти, защото те не са никак качествени и не могат дори наполовина да ви приложат истинска функционалност и качество. Ако пък за беля се случи нещо, забравете за гаранцията. Или ако търговеца я уважи ще останете много дълго без апарат, докато се случи цялата логистика между България и Китай.

Следващият критерии е да прецените дали вградената памет на модела ще ви е достатъчна или дали ще имате възможност допълнително да увеличите мястото за съхранение на снимки, видеоклипове и други файлове.

Естествено всички други параметри като процесор, дисплей, звук и камера са наистина важни.

А накарая, но не на последно място ще споменем батерията. При всички екстри, които предлагат днешните умни телефони, не забравяйте че те имат нужда от наистина мощна батерия. Целете се към модел с минимум 3000-3500 Mah батерия. При нужда от още надеждност и време за автономна работа на смартфона, не се колебайте да се ориентирате към такъв с минимум 4000 Mah батерия. Това ще ви гарантира поне 2 дни работа, сърфиране в интернет, комуникация, социални мрежи, използване на приложения, GPS, Wifi или 3G мрежа, връзка с Bluetooth устройства и още и още.

При самата покупка на новото мобилно устройство, едно от местата, където може да получите най-най-обективна информация, технически параметри и ревюта е http://www.gsmarena.com/

Другият много сериозен и авторитетен източник на информация за мобилните джаджи при това български е http://nixanbal.com/

За по-взискателните фенове на качествени снимки от мобилни телефони препоръчвам отново GSMArena с техния инструмент за сравняване на камерите. Тук ще намерите много модели с детайлна информация за камерата като производител и големина на матрицата в MPx, IZO, скорост на затваряне, детайлност на изображението, скорост на експозицията и т.н. Например за любителите на нощни снимки със смартфон, ще бъде доста интересно да сравнят каква е разликата между f/1.8 и f/2.2, поддържана в повечето нови смартфони.

Без да сме правили супер проучване само ще споменем едни от най-добрите като параметри и цена смартфони с две сим карти от близките години: Umi Zero, Lenovo Vibe P1m Dual, Meizu MX4, HTC Desire 816, One Plus X, Prestigio MultiPhone 4500 DUO, HTC One dual sim

Избора оставяме на вас. Успех

Свързани статии

Leave a Comment