Да се доверим ли на компютрите втора употреба?

Да се доверим ли на употребяваните компютри

Необходимостта от компютър или лаптоп в офиса и дома днес е огромна. На практика не можем да си представим нормалното протичане на работния процес или на часовете, в които си почиваме у дома, без наличието на настолен компютър или лаптоп. Логично се появява и въпросът от къде да си купим въпросната техника, както и въпросът за какви пари да направим това. Днес пред нас стои и дилемата дали си заслужава да заложим на нов компютър или да се доверим на настолни компютри втора употреба.

Отговорите на тези въпроси в някаква степен се обуславят и от факта на какво предпочита да заложи един потребител. Например, днес има хора, които за нищо на света не биха се доверили на машина втора ръка, защото само по себе това би ги посрамило пред приятелите им. Поне такова мислене имат.

В България битува мнението, че, ако успееш да се снабдиш с чисто нова техника или лек автомобил и всичко това на фона на трудните финансови години, в които живеем, то значи, че определено си на ниво. В действителност, обаче, има и друга група хора, която предпочита да действа значително по-прагматично, като пести пари и в същото време се снабдява с качествена машина втора употреба.

Какво всъщност представляват въпросните компютри втора употреба и можем ли да им се доверим? Отговорът е прост – да! Спокойно можем да заложим на компютри втора употреба поради една съществена и много важна причина – произходът им. Повечето машини, които се продават на родния пазар, като машини втора ръка се купуват от фирмите, които ги предлагат директно от Западна Европа или САЩ.

Тези компютри втора употреба се предлагат на аукциони и идват директно от фирми като HP или DELL. Това означава, че те са използвани в рамките на до три години за фирмени цели, а след това са сменени с нови. Това на свой ред означава, че, ако закупите машина втора употреба вие не само ще спестите пари, но и можете да получите оригинална операционна система по програмата Рефърбиш. Всичко това може да се случи и чрез закупуването на нов компютър, но на доста по-висока цена.

При всички положения парите са си ваши, но имайте предвид, че сте ги изкарали с много труд и е добре да цените тяхната стойност. За това най-добре прегледайте каталога с компютри втора ръка на Plasico, в който ще откриете богат асортимент от модели и марки, с отлични характеристики, гаранция и атрактивни цени.

Свързани статии

Leave a Comment