Луксозни къщи – какво включва това понятие в наши дни

луксозни къщи

Какво значи луксозни къщи? Има ли някаква класификация? И ако да, каква е тя?

Нека видим отговорите на специалистите от брокерските агенции за продажба на луксозни имоти в София.

Локация

На първо място се обръща внимание на местоположението на недвижимия имот.Съвременните луксозни къщи се намират в центъра на града или други престижни райони. Това не е задължително да са нови сгради. Може да има и стари такива, но в този случай те трябва да са реновирани. Местоположението на къщата е може би най-важният критерий при избора й. Всеки иска да живее самостоятелно и, най-важното, уединено парче земя. И шансовете за получаване на такова жилище, скрито от очите дори на най-близките съседи, за богатите хора, разбира се, са много по-високи, отколкото за други.

Луксозни довършителни процеси

Също така, луксозните къщи се отличават с изтънчеността на фасадите и интериора. Обикновено външното и вътрешното им покритие е решено със скъпи и естествени материали.

Луксозна къща в затворен комплекс

Елитните имоти понякога са цял комплекс, които включва не само къщи, но и фитнес клубове, салони за красота, басейни, магазини, зони за отдих и други. Ако изберете да разглеждате луксозни къщи в затворен комплекс, ще забележите че специално внимание се обръща на зелените площи, където децата могат да тичат на воля и на сигурността. Никой не може да влезне без да бъде одобрен от собствениците на комплекса.

Какво още има в модерните луксозни къщи?

Кино и игрална зала.

Какъв е смисълът да ходите на кина (с огромен брой хора) или да играете компютърна игра, гледайки на малък монитор, ако имате възможност да направите свое лично кино или специална стая за игри у дома?

Домашен спа център

Луксозният живот изисква луксозна баня. Естествено, след като посетят най-добрите хотели и спа в света, собствениците на луксозни имоти ще искат да създадат такова място у дома. Просторна душ кабина и огромно джакузи, ароматерапия, отопляеми кърпи и, разбира се, в идеалния случай панорамна гледка от прозореца – така повечето от анкетираните си представят бъдещата си баня.

Фитнес зала

Както в случая с киносалона, няма абсолютно никаква нужда да губите времето си и да посещавате обществена фитнес зала, ако има много възможности да организирате такава у дома. Няма опашки за симулаторите, а любимата ви музика върви с пълна сила.

Кралска спалня

Като всички хора, собствениците на луксозни имоти прекарват много време в светая светих на всеки дом – в спалнята. И в допълнение към дизайнерските мебели, включително и огромно легло, дизайнерски текстил и аксесоари, тези спални изискват климатичен контрол и автоматично управление на осветлението.

Свързани статии