Кои са най-обичаните коледни играчки за елхата

украса за коледна елха

С наближаването на тазгодишните коледни и новогодишни празници, отново ще впрегнем мисли в това, как да направим най-красивата украса за елхата у дома и как да изненадаме любимите си хора с най-оригиналните коледни подаръци. Вадим любимите играчки от кашоните, където сме ги прибрали миналата година и започваме да мислим нови декорации с познатите топки, гирлянди и лампички.

Хубаво е да купуваме поне по една нова играчка за елхата всяка година. Така винаги ще има нов елемент върху коледното дръвче. Можем да я изберем не само според любимите ни цветове, но и според наричанията за късмет и берекет. В тази статия ще разгледаме кои са най-любимите играчки за елха на малки и големи.

1. Стъклени играчки за елха

Стъклените играчки са на почит още от преди 20 и повече години. Изкусно изрисувани в различни цветове тези играчки за елхата се разполагаха на най-видните места на дръвчето се предаваха от поколение на поколение като същинско имане. Украсата с тях впечатлява и същевременно носи лек нюанс на носталгия по детството. Стъклените играчки за елха са най-често под формата на топки. На пазара могат да се намерят най-разнообразни модели. Тази коледна украса за елха е и чудесен подарък за Коледа, с който можете да изненадата приятел или член на семейството.

Преди години всички коледни играчки са се изработвали от стъкло. Факт е, че са изключително красиви, но и доста чупливи. Поради тази причина е добре да ги сложите по-нависоко върху дръвчето, където са недостъпни за малки деца и домашни любимци. Колкото по-голямо е дръвчето, което украсявате, толкова по-обемни е добре да са играчките по-него. В противен случай те биха се „загубили“ по него.

Коледни итрачки за елхата
Коледни итрачки за елхата

2. Коледна звезда за елха

Започвайки отгоре надолу, редно е да отдадем специално внимание на коледната звезда. Тя е чудесен символичен връх за елхата, носещ усещане за светлина и красота, не само у дома, но и навсякъде по света. Символизира Витлеемската звезда, появила се още с раждането на Христос. Тя е пътеводната звезда. Тя е символ на надежда. Ето защо за хиляди семейства по света коледната звезда за елха е неизменна част от украсата на празничното дръвче.

3. Коледна панделка за елха

Панделките за елха не могат точно да се причислят към останалите играчки, но определено имат специално отредено място върху дръвчето. Традиционно те са червени на цвят и зареждат с празничен дух и настроение. Асоциират се с подаръците, които красиво опаковаме, за да дадем на близки и роднини. Коледните панделки за елха са приятно разнообразие сред останалите висящи играчки на елхата. По размер те са различни, а освен по това могат да се различават и по материали, от които са направени. Без значение дали са от плат или от хартия обаче, коледните панделки са изключително красиви.

Разнообразявайте с размах коледните играчки по елхата, за да ви е хубаво и уютно у дома.

Свързани статии